jorgdedecker

Share

Follaets Painting is thuis in schilderwerken, raamdecoratie, vloerbekleding en passieve brandbeveiliging. Een hele waaier diensten waarmee het familiebedrijf zijn particuliere en professionele klanten op hun wenken bedient.

Vakwerk leveren is één ding; efficiënt projecten en klanten beheren nog iets anders. De software van ForGrowth bleek de geknipte oplossing om de broodnodige digitalisering te omarmen.

Van tijdrovend …

“In 1994 startte mijn vader Eric zijn eenmanszaak”, vertelt Steven Follaets. “Vandaag zijn we een ambitieus familiebedrijf met meer dan tien vaste medewerkers.”

Hoewel de zaken goed gingen, liep de firma op digitaal vlak achterop. Zo was Excel lang het standaardprogramma voor veel administratieve taken.

“Als operationeel leidinggevende merkte ik dat we veel tijd verloren met repetitieve taken”, zegt Steven. “Er deden zich soms misverstanden voor door al dat manuele werk. Stroef, tijdrovend en verre van doeltreffend allemaal. Het paste gewoon niet bij het vooruitstrevende bedrijf dat we willen zijn.”

… naar tijdbesparend

Sinds een tweetal jaar werken ze bij Follaets met ForGrowth, en dat was direct een schot in de roos. Steven: “Mijn job ken ik door en door, ERP-software daarentegen, was totaal nieuw voor mij.”

“Ik stond er eerst wat sceptisch tegenover, maar wat een verademing!”

“Zelfs een leek is er snel mee weg. Super eenvoudig in gebruik, alles wijst zichzelf uit, een plezier om mee te werken.”

Steven is vaak onderweg of bij klanten. Ook ’s avonds wil hij nog kunnen checken hoe alles ervoor staat. Met ForGrowth weet hij wie waar aan het werk is, wat de gepresteerde uren en gebruikte materialen zijn, noem maar op. “Van budget en planning tot gegevens voor hr – alles is beschikbaar en inzichtelijk. Zo kan ik ook ingrijpen voor er iets misgaat. Dat geeft mij gemoedsrust”, voegt Steven toe.

Vlotte invoer, grote output

Of er specifieke functies zijn waarmee Steven graag en veel werkt? “Goh, er zijn er zoveel (lacht). Om maar iets te noemen: de offertetool. Je maakt je offerte. Zodra die is goedgekeurd, koppel je daar direct een project aan. Dat wordt vanzelf mee opgenomen in de planning, inclusief uren, mensen, materialen … Op het einde van de rit heb je meteen de nacalculatie. Nog op ‘afgewerkt’ klikken en de factuur wordt verzonden.”

“Het kost nog maar een fractie van de tijd en moeite die we er vroeger instaken.”

Om het onderste uit de kan te halen van je ERP-systeem, moet je het natuurlijk ‘voeden’. “Dat klopt”, beaamt Steven. “Je moet de nodige gegevens eerst invoeren, maar ook dat gaat vlotjes. En eens de informatie erin zit, heb je ze voor altijd bij de hand. Ook onze projectleider en administratief verantwoordelijke werken met ForGrowth. Hun job is een pak aangenamer en uniformer geworden.”

Slimme functies, simpel gebruik

Follaets gaat de komende jaren nog mensen aanwerven en meer gebruikerslicenties kopen, onder andere voor uitvoerende/mobiele medewerkers.

“Ik ben met ForGrowth vertrokken vanuit het idee ‘al doende leert men’. In de praktijk bleek dat eenvoudiger dan ik had verwacht. Om een voorbeeld te geven: we hebben zelf een functie toegevoegd rond vorderingsstaten. Zonder opleiding, zonder kopzorgen, zonder dure implementatietrajecten. Een paar telefoontjes met de support van ForGrowth, en alles was in kannen en kruiken.”

“Nooit gedacht dat ik als vakman en ‘doener’ zo in de wolken zou zijn over een softwareprogramma.”

Editor's Pick

Leave A Comment

Related Posts

  • Continue reading